Trapstoffering

De stoffering van trappen is een vak apart. Het trappenhuis wordt vaak intensief gebruikt en vraagt daardoor om specialistische trapstoffering. Voor een juiste materiaalkeuze, zijn een aantal vragen bij trapstoffering belangrijk:

  • Moet de trapstoffering geluiddempend zijn?
  • Moet het een antislipwerking hebben?
  • Wat vindt u belangrijk: mooi of functioneel?

Trapstoffering met tapijt is om een aantal redenen uitermate geschikt: het voldoet namelijk aan de bovenstaande 3 eigenschappen. Tapijt heeft een geluiddempende werking, maakt de trap stroef en heeft een goede balans tussen mooi en functioneel. Vindt u tapijt geen geschikte keuze, dan zijn er ook andere materialen geschikt voor het bekleden van uw trap. Linoleum, marmoleum, vinyl of PVC zijn ook duurzame materialen voor trapstoffering.

Trapgeschikte materialen
Niet elk materiaal is geschikt om je trap mee te bekleden! Geschikte vloerbedekking voor trappen moet sterk zijn omdat de trap het soms zwaar te verduren heeft. Let bij het maken van uw keuze erop dat het tapijt dat u kiest geschikt is voor het bekleden van trappen. Vaak staat dit aangegeven met een pictogram op de voorbeeldstaal.

FCSS21 FCSS22

Ondertapijt en halfronde latten
Afhankelijk van het door u gekozen tapijt en wensen adviseren wij u de traptreden ook te laten voorzien van ondertapijt en/of halfronde latten (op de kopse kanten van de tree). Beiden verlengen de levensduur van uw trapbekleding en zorgen voor extra geluiddemping. Tevens geeft het een vollere en luxe uitstraling van de trap.

 

Heeft u een specifieke vraag of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met mij op: 06-251 02 201

Meer informatie? Maak een afspraak